olokolo, witamy
Nowa oszczędna wersja Golfa VI - 1.6 TDI 105KM.
Zwiń
X
-
Nowa oszczędna wersja Golfa VI - 1.6 TDI 105KM.
Volkswagen jeszcze nie zdążył się rozpędzić ze sprzedażą Golfów VI a już prezentuje nową wersję Blue Motion
Golf Blue Motion, jak wiadomo, jest stworzony po to, by ograniczyć do niezbędnego minimum emisję dwutlenku węgla, oraz spalanie samochodu. Volkswagenowi udało się spełnić postawione przed sobą cele. Samochód będzie emitował 99g dwutlenku węgla na każdy przejechany kilometr. Spalanie? Nawet najbardziej oszczędni nie powinni narzekać, według producenta 3,8 l/100km! Wszystko to dzięki nowej jednostce dieslowskiej o pojemności 1,6l. Moc wynosić będzie 105KM. Do "setki" samochód podobno przyspiesza w 11,5s . Nowa wersja Golfa prawdopodobnie zostanie zaprezentowana podczas tegorocznego salonu samochodowego w Paryżu.
Ciekawe czy w Octavi po Lifcie zagości silnik 1.6 TDI?
żródło : http://moto.pl/MotoPL/1,88389,5719633.html[b]SPOT OLSZTYN ostatni piątek miesiąca godz.19.00 parking przed TP SA
-
-
w końcu.
1,4 tdi to była lipa bo 3cyl, ale bardzo ekonomiczny i nawet zrywny, dzwięk fajny ale nistety wibracje tragiczne. 1.6td to bardzo wdzięczny silniczek i całkiem trwały.
ja już od dwóch lat czekałem na taki silnik i wydaje mi się 1.6 tdi to będzie strzał w dziesiątkę dla mniejszych samochodzów takich jak fabia, polo, ibiza, czekam z niecierpliwością, moim zdaniem super ruch,
a jak jeszcze będą dawały się modzić to w ogóle 130KM w lekkim 1.6 tdi to byłby hit
a przy spokojnej jeździe realnie może zejść poniżej 4l/100
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez janusz_007kiedyś golf II miał 1.6td i leciały w nim głowice
Zamieszczone przez janusz_007oby ta rewolucja VW nie zakończyla sie podobnymi usterkami bo wtedy dostana po nosie od konkurencjiByła O1 130/280 powered by turbodiesel.pl
Była O2 143/305 powered by turbodiesel.pl
Jest O1 1.6 BFQ
Komentarz
-
-
To prawda nie ma co porównywać choc sam miałem Golfa II 1.6 GTD to powiem że silnik był naprawde igła i złego słowa niedam powiedzieć a katowałem że .... no chyba że chodzi o ten silnik w Transporterku ale tam była kwestia przegrzewana się bo silink z tyłu itd.[b]SPOT OLSZTYN ostatni piątek miesiąca godz.19.00 parking przed TP SA
Komentarz
-
Komentarz